El professional d'Equips i Instal·lacions Electrotècniques

Cicle formatiu de grau mitjà en Equips i Instal·lacions electrotècniques

El professional d'Equips i Instal·lacions Electrotècniques
Alejandro Álvarez ha volgut seguir amb el negoci familiar, per això ha estudiat el cicle formatiu de grau mitjà en Equips i Instal·lacions electrotècniques.
+ Dades

Nom i cognoms: Alejandro Álvarez Pérez
Lloc de naixement: A Rúa de Valdeorras (Ourense)
Edat: 24 anys
Formació realitzada:
Cicle formatiu de grau mitjà en Equips i Instal·lacions electrotècniques a l'IES Lauro Olmo, a Barco (Ourense).
Carnet d'Instal·lador de Baixa Tensió Bàsic (IBTB) i Instal·lador de Baixa Tensió Especialista (IBTE).

Per què et vas decidir per aquest cicle formatiu de grau mitjà?


Em vaig decidir per un cicle formatiu de grau mitjà perquè me'n van parlar molt bé i perquè serveix com a base per a un cicle superior. A més, d'aquesta manera, puc assegurar la continuïtat de l'empresa familiar.

Vas trigar molt a trobar feina?


No vaig trigar gaire perquè la meva família té una empresa que es dedica a les instal·lacions elèctriques, i ja abans de començar el cicle els ajudava, i a l'estiu treballava per guanyar-me uns euros.
A més, a l'empresa on vaig fer les pràctiques volien incorporar-me i em van fer ofertes un mes i mig abans d'acabar. I fa menys d'un mes vaig rebre una oferta d'una empresa multinacional del sector de l'automoció que acaba d'instal·lar-se al meu poble, per realitzar tasques de manteniment elèctric de la nau i la maquinària.


Tens pensat tornar a estudiar?

Sí, vull fer un curs de cicle superior, però encara no sé quin escollir.

Actualment estic fent un curs d'esquemes i càlculs, i un altre d'un programa de comptabilitat, gestió de dades, material i estocs, tots 2 són de programació integral.

Quins plans de futur tens?

M'agradaria poder treballar de tècnic en electricitat en una estació d'esquí o amb alguna cosa relacionada amb la neu. Però mai se sap què pot passar, perquè la vida dóna moltes voltes.


Com veus la teva professió d'aquí a 10 anys?

Encara no tinc l'experiència suficient com per saber com estarà aquest àmbit d'aquí a 10 anys, però el veig amb incertesa. Actualment, hi ha una crisi en el sector de la construcció i els seus derivats; esperem que no sigui greu.

Radiografia del lloc de treball


En què consisteix la teva feina?
Faig una mica de tot, sóc una espècie de comodí, ja que m'encarrego de diferents tasques, com per exemple: instal·lacions d'enllumenat públic i avaries, instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions d'habitatges i indústries, elaboració de quadres elèctrics, memòries tècniques de disseny i esquemes elèctrics i pressupostos i facturació.


Eines o materials que utilitzes a la teva feina.
Les eines que utilitzo són tan diverses com el meu treball. Utilitzo mesuradors elèctrics, de tensió, amperímetres (resistències de connexions de terra), mesuradors de senyals TV/Sat, radials i de doble disc, màquines de corbar tub de PVC i de ferro, nivells làser i de bombolla i altres eines més petites com els tornavisos, alicates, pelafils…

Condicions de treball

Entorn laboral

Tinc un bon entorn laboral perquè és una empresa petita formada pels meus pares, Álvaro i Beni, i jo, a més d'altres 6 empleats; tots oficials de diferents graus.


Horari

L'horari és de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 a 19.00 h.


Remuneració econòmica aproximada

La remuneració és l'estipulada pel conveni i pactada amb el cap. En el meu cas, el salari anual brut oscil·la entre els 6.000 i els 12.000 euros.