Cursos Relacionats

La professional d'Aparadorisme

Zaida Carrión s'encarrega del disseny i del muntatge d'aparadors

La professional d'Aparadorisme
"Amb el cicle formatiu de grau superior en Aparadorisme obtens una doble formació, una de tècnica i una altra d'artística."
Zaida Carrión Van der Pal té 34 anys i és de Barcelona, i encara que ja treballava com a aparadorista va decidir cursar el cicle formatiu de grau superior en Aparadorisme a l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona per ampliar les seves expectatives laborals.

Creus que aquests estudis t'han preparat adequadament per al món laboral?

Vaig estudiar a la Llotja en la primera promoció que es va fer d'aparadorisme, el 2003; en ser uns estudis nous sorgits per una demanda del mercat i érem molt pocs alumnes. En aquell moment jo ja treballava d'aparadorista, però volia tenir més coneixements en el meu camp professional per tal de tenir més expectatives de futur.

Ha estat una experiència positiva, ja que he obtingut un major camp de visió, d'inspiració i, a més a més, vaig aprendre programes informàtics com Autocad, 3destudio i photoshop, que a l'hora de vendre un projecte són bàsics per poder-lo plasmar en el paper d'una manera professional.

Obtens una doble formació, una de tècnica i una altra d'artística. Al meu parer aquesta última s'hauria d'ampliar i s'haurien de crear més tallers on l'alumne pugui experimentar més sobre materials, sobre modelatge, color, composició, configuració de superfícies, espais, realització d'estructures tridimensionals; un taller semblant a arquitectura efímera, perquè pugui ser un professional més autònom i pugui ell mateix crear-se els seus decorats. A l'últim, cal esmentar que és l'experiència la que realment et forma, i al llarg de la teva vida professional segueixes desenvolupant-la.

Què consideres que es valora d'un tècnic superior en Aparadorisme a l'hora de trobar feina?

A banda dels estudis, que són bàsics en el temps que corren, cada vegada s'exigeix més formació, que siguis una persona dinàmica, amb idees noves, amb iniciativa, organitzada, disposada a viatjar i amb ganes de nous reptes i d'aprendre.

RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina?
Disseny i muntatge de diferents aparadors i realització de visual merchandising, que és allò relacionat amb els conceptes i estrategies vinculades amb el producte, punt de venda, crear atmosferes i ambients dins del local (no en l'aparador) per a potenciar les vendes...

Eines o materials que utilitzes en la teva feina.
Un bon aparadorista sempre ha de tenir un bon maletí proveït de: trepant, grapadora de paret, tisores, alicates, paper de vidre, adhesius, tornavís, martell, cargols, agulles de cap, fil de pesca, allargadors...
A banda d'això, altres materials que utilitzo són: diferents pintures (segons els acabats que hagi de fer), brotxes, màscara, cordes, filferros, imants, diferents teles, etc.

Condicions de treball.

  • Horari
    Treballo de dilluns a divendres de 9h-18h
  • Salari
    La meva remuneració econòmica anual bruta aproximada oscil•la entre els 18.000 i els 24.000€.

 

Consell a un futur estudiant...

Que observi el seu voltant a les ciutats (botigues, aparadors, restaurants, cases, etc.), en la natura, en diferents cultures i països; o bé en revistes, mitjans de difusió o, si pot visitar-ho, molt millor. Un altre consell és assistir a exposicions, i que extregui el millor de cada lloc o professional. Observant obtens moltes idees, inspiracions, etc. que et poden portar a altres de millors.