Cursos Relacionats

Grau en Geografia

Situa't amb el grau en Geografia

Grau en Geografia
La Geografia, a més a més d'analitzar els aspectes físics del planeta, també estudia les societats humanes que l'habiten.
Coneix a la perfecció el grau en Geografia, des dels coneixements i les competències que adquiriràs, fins a les sortides professionals al teu abast i el que has de fer per accedir a aquesta titulació.
La titulació

El grau en Geografia pertany, en funció de la universitat, o bé a la branca del coneixement d'Arts i Humanitats o bé a la de Ciències Socials i Jurídiques.

Cursant el grau en Geografia aprendràs a analitzar l'entorn des de diferents punts de vista, com les formes terrestres, les capes de l'interior de la terra, la climatologia i els seus efectes en les persones i l'economia, els sistemes planetaris i les galàxies, etc. També estudiaràs la distribució dels nuclis de població i els seus moviments migratoris.

A més a més, t'ensenyaran mètodes i tècniques d'investigació i de mesurament i sistemes de representació cartogràfica.


El teu perfil
 

Per a estudiar el grau en Geografia és important que t'agradi la natura, viatjar i la lectura, tot i que no és l'únic, també has de ser una persona analítica i respectuosa amb altres costums socials i de mentalitat oberta.


Mercat laboral

Com a graduat en Geografia podràs treballar en el sector públic: en ajuntaments, organismes governamentals de protecció al medi ambient i ordenació del territori, departaments d'urbanisme, etc.

Pel que fa a l'àmbit privat podràs desenvolupar la teva feina com a geògraf en constructores, editorials, serveis de cartografia, empreses de tractament de recursos naturals i gabinets d'urbanisme, entre d'altres. I, finalment, en ONG dedicades al medi ambient.

Exerciràs la teva professió com a corrector i assistent tècnic en editorials, elaborant informes demogràfics, mapes i gràfics, participant en plans urbanístics, en projectes d'hidrologia i climatologia, avaluant l'impacte ambiental, etc.

Recorda que si tens vocació per la docència, sempre t'hi pots dedicar impartint classes en centres públics i privats d'ensenyament, tant en la secundària obligatòria com en la formació professional o a la universitat.


Estudis relacionats

Oficials
Titulacions universitàries.

No oficials
A Educaweb podràs trobar una gran quantitat de cursos i seminaris relacionats amb la Geografia.


Sabies que...?

A més a més del grau en Geografia, n'hi ha d'altres de relacionats, com són:


 • Grau en Geografia i Història
   
 • Grau en Geografia i Ordenació del Territori
   
 • Grau en Geografia i Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient

ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional

Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, tingues presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vols cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement de les Ciències socials i jurídiques.

En aquest altre enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement d'Arts i humanitats que són les dues branques a les que pertany el grau en Geografia.


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Geografia (poden variar en funció de la universitat):

 • Economia
 • Entron econòmic
 • Territori i societat
 • Cartografia temàtica
 • Tècniques estadístiques en geografia
 • Climatologia
 • Geografia econòmica
 • Geografia urbana i rural
 • Planificaió regional
 • Hidrogeografia