Grau en Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació

Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació

Grau en Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació
La telecomunicació és l'emissió, recepció i transmissió de qualsevol tipus de dades a través de diversos canals, com els senyals de ràdio o el cable. T'interessa?

T'expliquem en què consisteix aquest grau, el seu pla d'estudis, quines són les vies d'accés i quines sortides professionals té.

La titulació

Aquesta carrera pertany a la branca de coneixement de l'Enginyeria i Arquitectura i té un total de 240 crèdits ECTS, repartits en 4 anys.

Si estudies aquest grau aprendràs les tècniques i tecnologies de transmissió, el tractament i la gestió de la informació a través d'amplis coneixements de comunicacions, electrònica, processament de senyal, gestió d'informació, xarxes i informàtica. 

En els últims cursos pots especialitzar-te en un d'aquests quatre itineraris: Sistemes de telecomunicació, Sistemes electrònics, Telemàtica o So i imatge.

Aquest grau et permet exercir com a enginyer tècnic de telecomunicació en una de les especialitats triades. Per aconseguir la titulació que et permet exercir com a Enginyer de telecomunicació cal que, posteriorment, cursis el màster d'Enginyeria de telecomunicació.


El teu perfil

Per estudiar aquest grau cal que disposis d'una bona base de matemàtiques, física, estadística i informàtica. També has de tenir capacitat d'anàlisi, de síntesi i de concentració, i ser una persona amb imaginació, creativitat i atenció al detall.


Mercat laboral

Amb el grau en Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació podràs treballar en equips tècnics d'empreses privades o institucions públiques, sigui per compte propi o per compte d'altri. Si a més tens el Màster d'enginyeria de telecomunicació, podràs dirigir projectes d'investigació i participar en el desenvolupament de noves tecnologies.

Podràs treballar en empreses operadores i subministradores d'equips i sistemes de telecomunicació; empreses proveïdores de serveis i aplicacions; empreses subministradores d'equips i sistemes informàtics, electrònics i industrials; comercialitzadores de components electrònics; consultories; institucions reguladores, etc. Si t'interessa, també podràs dedicar-te a la docència o fins i tot crear la teva pròpia empresa.Estudis relacionats

Sabies que...?

A més del grau en Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació hi ha estudis similars però amb noms diferents, en funció de cada universitat:


 
ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat, encara que és preferible fer-ho des de la tecnològica. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat si necessites assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional
Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, has de tenir presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vulguis cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement d'Enginyeria i Arquitectura a la qual pertany el grau en Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació.


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Enginyeria en tecnologies de la telecomunicació (poden variar en funció de la universitat):

  • Àlgebra lineal
  • Càlcul I i II
  • Fonaments físics I i II
  • Teoria de circuits
  • Anàlisi de circuits
  • Electrònica digital
  • Programació