Cursos Relacionats

Grau en Enginyeria Informàtica

Coneix l'Enginyeria Informàtica

Grau en Enginyeria Informàtica
La informàtica és el conjunt de coneixements científics i tècniques que fan possible el tractament automàtic de la informació per mitjà d'ordinadors.
El grau en Enginyeria Informàtica pertany a la branca d'Enginyeria i Arquitectura i la seva durada és de 4 anys.
La titulació

Cursant aquesta carrera adquiriràs una sèrie de coneixements tècnics bàsics sobre matemàtiques, lògica, física i electrònica que et permetran desenvolupar el llenguatge informàtic i aplicar-lo.

Així mateix, estudiant Enginyeria Informàtica aprendràs nous coneixements i tècniques per a la concepció, el desenvolupament o l'explotació de sistemes informàtics. També seràs capaç de concebre, desenvolupar i mantenir sistemes a través de llenguatges de programació.


El teu perfil

Per cursar aquesta titulació és important que t'agradi el món dels ordinadors i que entenguis el llenguatge informàtic, però també és recomanable una bona base de matemàtiques i física, que siguis una persona metòdica, creativa, amb capacitat d'anàlisi i de concentració, i amb bon raonament abstracte.


Mercat laboral
 

Quan acabis els teus estudis d'Enginyeria Informàtica pordinadorodràs exercir com a programador, tècnic d'informàtica, operador de mercat, enginyer de programari i de sistemes d'informació, consultor informàtic, analista informàtic, responsable del departament de producció d'una empresa, cap de serveis generals, consultor de seguretat d'una empresa, i també administrador d'empreses, etc.

Com a Enginyer en Informàtica podràs desenvolupar la teva feina en empreses d'electrònica, automatització, de comunicacions, en consultoria d'informàtica, als centres de càlcul d'empreses i institucions, de l'Administració Pública, en bancs, etc.

Recorda que si tens vocació per a la docència, sempre t'hi pots dedicar impartint classes en centres públics i privats d'ensenyament, tant en secundària com en la formació professional o a la universitat.


Estudis relacionats

ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Qualsevol modalitat de Batxillerat. Has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat en cas que necessitis assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional

Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, tingues presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vols cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement de les Enginyeria i Arquitectura a la qual pertany el grau en Enginyeria Informàtica .


PLA D'ESTUDIS

Aquestes són algunes de les assignatures bàsiques i obligatòries del grau en Enginyeria Informàtica (poden variar en funció de la universitat):

  • Física
  • Matemàtiques
  • Programació
  • Càlcul
  • Microprocessadors
  • Infraestructures i sistemes
  • Lògica informàtica
  • Criptografia