Cursos Relacionats

La professional d'Informàtica

Ester Galimany és Enginyera Informàtica

La professional d'Informàtica
"L'Enginyeria en Informàtica et prepara sobretot per adaptar-te als nous canvis, ja que es tracta d'un món que varia cada dia i en el qual sempre has d'estar aprenent coses noves..."
Ester Galimany Guasch té 26 anys i és de Valls (Tarragona). Ha estudiat Enginyeria Informàtica a la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Creus que la carrera t'ha preparat prou a l'hora de llançar-te al món laboral?
La carrera prepara els informàtics amb fonaments sòlids, coneixements sobre moltes plataformes, llenguatges informàtics, paradigmes de programació, bones pràctiques... però sobretot et prepara per adaptar-te als nous canvis, ja que es tracta d'un món que varia cada dia i en el qual sempre has d'estar aprenent coses noves. Bàsicament t'ensenyen a espavilar-te!

Mitjançant les assignatures optatives, pots especialitzar-te una mica, però l'experiència és el que realment importa i aquesta la vas adquirint al llarg de la vida laboral.

Què consideres que es valora d'un titulat en Enginyera Informàtica a l'hora de trobar feina?
Una aptitud molt important és saber treballar en equip, els coneixements específics els pots anar adquirint amb el temps, però si no hi ha una bona comunicació amb els teus companys i amb els clients, és difícil posar-se d'acord i tirar la feina endavant.

També és important ser una persona activa i amb moltes ganes d'afrontar reptes nous.


Consell a un futur estudiant...

A un futur estudiant li diria que no es preocupi si no té coneixements previs, de mica en mica els anirà adquirint, i que intenti fer moltes amistats per poder resoldre els problemes en equip i poder contrastar les opinions i les maneres de fer, ja que s'aprèn moltíssim amb els companys. I que no esperi que el professorat li ho doni tot mastegat, que s'haurà de saber espavilar des del primer dia.

I a un altre que l'estigui acabant?

A un estudiant que està a punt d'acabar, cal dir-li que acabi la carrera, això vol dir el projecte de final de carrera inclòs, ja que és molt habitual treballar com a becari o en pràctiques abans d'acabar la carrera, si funciones l'empresa possiblement et contractarà sense tenir la carrera finalitzada i com que ja treballes i tens un sou, ja no tens mai temps per fer el projecte final de carrera. Evidentment sense el projecte acabat, la carrera està incompleta.

I un consell per buscar feina, no pensar mai que no estàs prou preparat!

RADIOGRAFIA

En què consisteix la teva feina?
Administració d'un centre de càlcul, instal•lar, configurar, mantenir i actualitzar els servidors, suport als usuaris per poder utilitzar correctament els serveis oferts i suport per mantenir i adquirir equipament informàtic.

Eines o materials que utilitzes.
Bàsicament eines Linux, de tot tipus, des de gestors de continguts a eines de xarxa, ldap, dns, firewall, etc.

Condicions de treball.

  • Entorn laboral
    Equip de treball de 4 persones, personal jove d'entre 20 i 40 anys. Dinàmic, actiu, capaç d'afrontar nous reptes.
  • Horari
    Treballo 35h setmanals, de 8h a 14h de dilluns a divendres i de 15h a 17.30h 2 dies a la setmana.
  • Salari
    La meva remuneració econòmica anual bruta aproximada oscil•la entre els 24.000 i els 30.000 euros.