Cursos Relacionats

Ets jove? Doncs aprofita-ho!

Carnets joves

Ets jove? Doncs aprofita-ho!
Tens pocs diners però no vols deixar de fer coses? Assabenta't dels carnets que existeixen per a joves.
Et donem informació sobre on i com pots aconseguir-los i els avantatges que ofereixen.
Carnet jove europeu

Si tens entre 14 i 29 anys pots fer-te aquesta targeta personal i intransferible, que et permet obtenir descomptes (aquí i en la majoria dels països europeus) en transports, viatges, allotjament, festivals, museus, compres, etc.

Aquest carnet té una validesa de quatre anys des de la data d'expedició i és vàlid en altres comunitats autònomes i en tots els establiments que en posseeixin el distintiu. Quan facis 30 anys, els seus avantatges deixaran d'aplicar-se automàticament. És emès per l'Associació Europea del Carnet Jove, EYCA; per tant, sempre ha de dur el seu logotip.

Què necessites?
Has d'emplenar una fitxa amb les teves dades personals, presentar una fotografia en color (mida passaport), el DNI, NIE o passaport original i pagar entre 6 i 8 euros.

On?
Als serveis de joventut de les comunitats autònomes, en centres d'informació juvenil, associacions juvenils, bancs i caixes d'estalvis.


Carnet d'estudiant internacional (ISIC)

Aquest carnet, de la International Student Identity Card Association, és per a estudiants a partir de 12 anys que cursin qualsevol dels ensenyaments del sistema educatiu (ESO, cicles formatius, Batxillerat, universitat, etc.) o que estiguin matriculats, a temps complet, en un curs reconegut oficialment.

Et permetrà gaudir de molts avantatges: servei d'emergència, ajuda legal i mèdica les 24 hores del dia, accés a organitzacions de viatges per a estudiants en més de 90 països, etc. A més, pots obtenir descomptes en transports, allotjament, botigues i restaurants i preus reduïts en museus i galeries.

Es tracta de l'únic document universal d'identitat per a estudiants viatgers que en demostra la condició d'estudiant a temps complet. És el carnet de descomptes més popular i conegut arreu del món.

Què necessites?
Has d'acreditar que ets estudiant a temps complet, que estàs matriculat en un curs acadèmic reconegut oficialment i que tens com a mínim 12 anys. Has de presentar una fotografia en color (mida passaport), el teu DNI, NIE o passaport original i pagar entre 6 i 10 euros.

On?
Als organismes de joventut de la teva comunitat autònoma, en agències de viatges i en associacions juvenils.


Altres

Carnet d'alberguista (REAJ-IYHF)
Amb aquest document podràs gaudir de preus especials als albergs de la Xarxa Espanyola d'Albergs Juvenils i els que pertanyen als països membres de la Federació Internacional d'Albergs Juvenils. Té una validesa de 12 mesos i pot sol·licitar-lo qualsevol persona, sigui en categoria jove (fins a 30 anys), d'adult (30 anys o més), de grup o de família.


Què necessites?
Has de presentar el teu DNI, NIE o passaport, una sol·licitud del carnet, una autorització paterna, materna o del tutor legal i el llibre de família (per a menors d'edat). A més, cal pagar una quantitat que oscil·la entre els 6 i els 25 euros, segons l'edat i la modalitat.

On?
En punts d'informació juvenil i albergs.

 

Carnet internacional de viatge per a joves (IYTC)

Aquest carnet, que té una validesa d'un any a partir de la seva expedició, és per a joves menors de 26 anys que no estiguin estudiant. Serveix en qualsevol país i et permet obtenir descomptes especials en bitllets de transport (avió, tren, autobús o vaixell) oferts per les organitzacions membres de la Federació Internacional d'Organitzacions de Viatges per a Joves (FIYTO).

Què necessites?
Has de tenir, com a màxim, 25 anys, presentar una fotografia en color (mida passaport), el teu DNI, NIE o passaport original i pagar entre 6 i 10 euros.

On?
Als organismes de joventut de la teva comunitat autònoma, en alguns ajuntaments, associacions juvenils i agències de viatges.