Cursos Relacionats

CFGS en Fotografia artística

CFGS en Fotografia artística

CFGS en Fotografia artística
La paraula fotografia prové del grec phos i grafis (gravar amb llum). Si tu en vols aprendre, estudia el CFGS en Fotografia artística.
T'expliquem en què consisteix aquest cicle d'arts plàstiques i disseny, les sortides professionals que té, les vies per accedir-hi i moltes coses més.

La titulació

El cicle formatiu de grau superior en Fotografia artística pertany a la família professional de Disseny gràfic i té una durada de 1.950 hores, distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Amb aquests estudis aprendràs a desenvolupar les funcions tècniques, expressives i operatives de la fotografia, i també seràs capaç de fer fotografies amb diversos mitjans tècnics i en formats diferents. A més, t'ensenyaran a crear imatges originals a partir d'altres mitjançant trucatges i tècniques especials, i a dissenyar i compondre escenaris, amb recursos com la il·luminació.


El teu perfil

Per estudiar aquest cicle cal que siguis una persona creativa, pacient i observadora. A més, és recomanable que siguis capaç de treballar en equip, que acceptis les crítiques i que tinguis capacitat d'abstracció, raonament espacial i una bona capacitat cromàtica.

Mercat laboral

Com a tècnic superior en fotografia artística pots treballar, per compte propi o per compte d'altri, en agències de fotografia, editorials, mitjans de comunicació, organismes oficials, etc. També pots dedicar-te als teus projectes i vendre les teves imatges com a obres d'art.

T'encarregaràs de la realització de fotografies amb diversos mitjans i en formats diferents, del processament fotogràfic, del disseny i la composició d'escenaris, del tractament fotogràfic i de la gestió d'estudis fotogràfics, entre altres tasques.

 

Estudis relacionats

Oficials
Titulacions universitàries i cicles formatius de grau mitjà i superior.

No oficials
En el Qestudio pots trobar una gran quantitat de cursos i seminaris de fotografia.

 
ACCÉS

Podràs accedir a aquests estudis des de:

Batxillerat
, modalitat d'Arts. També hi podràs accedir des de les altres modalitats, però hauràs de fer una prova d'accés.

Ensenyaments Artístics. Arts plàstiques i disseny

Cicle formatiu de grau mitjà.
Als 18 o 19 anys, en funció de la teva comunitat autònoma, has de fer una prova d'accés que consta d'una part comuna i una part específica.

Com a novetat, en el curs 2012-2013 s'aplicarà una nova normativa que estableix que podran accedir als cicles formatius de grau superior aquelles persones que superin un curs pont. De tota manera, és probable que les administracions educatives d'algunes comunitats autònomes ja l'apliquin al 2011-2012.

Cicles formatius de grau superior. Hi pots accedir directament des de qualsevol cicle de grau superior propi dels ensenyaments d'Arts plàstiques i disseny. En cas contrari, cal que facis la prova específica.