Cursos Relacionats

Els protagonistes de Fotografia Artística

Tècnic superior en fotografia artística

Els protagonistes de Fotografia Artística
"L'estudiant de Fotografia artística ha de buscar un estil personal. Per això és aconsellable que no es deixi portar per les modes de les belles arts marcades per la publicitat, ja que molta feina es troba en la indústria i en la societat."
Els professors del departament de fotografia i audiovisuals de l'Escuela de Arte de Huesca et donen a conèixer el cicle de grau superior d'Ensenyaments artístics i disseny de Fotografia artística.

Quines competències o habilitats han de potenciar els alumnes d'aquest grau per sortir-ne ben preparats?
Abordar amb habilitat i destresa professional projectes fotogràfics per dur a terme un encàrrec de mercat en les diferents fases que té: concepció, documentació, producció i realització. A més, han d'apropar-se al fet fotogràfic a través d'una reflexió teòrica, tècnica i històrica i han de saber comunicar-lo en el mitjà que es demani, a través de l'orientació laboral i els idiomes.


Quines són les assignatures més complicades?
No hi ha assignatures complicades, sinó més o menys habilitats per entendre els continguts i complir els objectius. Potser ho són la tècnica, una assignatura en la qual s'ha d'experimentar i teoritzar, i que moltes vegades es dóna per sabuda, i la fotografia artística, que, per la seva càrrega lectiva, posa en pràctica tots els continguts de la resta de les matèries.

PLA D'ESTUDIS

El cicle formatiu de grau superior en Fotografia artística consta dels mòduls següents:

 • Camps fotogràfics
 • Expressió plàstica: fotografia
 • Fotografia artística
 • Història de la fotografia
 • Infografia
 • Mitjans audiovisuals
 • Projecte final
 • Tècnica fotogràfica
 • Teoria de la imatge fotogràfica
 • Formació i orientació laboral
 • Formació pràctica en empreses, estudis o tallers

Quina és la situació del mercat laboral per als tècnics superiors en fotografia artística?
Tant en les relacions que mantenim amb les empreses de pràctiques, com en les referències que tenim a través del programa Erasmus, en el mercat de treball actual la fotografia, el disseny i les arts gràfiques es troben en el mateix nivell de concepte pel que fa a la tecnologia d'execució, amb controls de qualitat similars en les seves diferents especialitats.


Consell a un futur estudiant...

Les escoles preparen professionals, i l'estudiant ha d'emprendre el seu estudi a prop dels professors i buscar un estil personal. Per això és aconsellable que no es deixi portar tan sols per les modes de les belles arts marcades per la publicitat, ja que molta feina es troba en la indústria i en la societat. Ha de respectar tots els estils, perquè són els que et fan ser diferent.