Ser voluntària, en primera persona

Judith Díaz ens explica la seva tasca com a voluntària

Ser voluntària, en primera persona
Judith Díaz és voluntària del Circo de Piruleto i des de Qestudio.cat t'explica la seva experiència amb els nens.
"Voluntari és la persona que, per elecció pròpia, dedica una part del seu temps a l'acció solidària, altruista, sense rebre cap remuneració.

I és així com comença la meva experiència en el món del voluntariat i no va ser buscant en cap diccionari. Sempre ho vaig tenir clar, si hi havia res que sempre havia volgut fer, era ser voluntària i, gràcies al Circo de Piruleto, es va fer realitat.

Fa un any que cada diumenge, si res m'ho impedeix, estic a la porta de l'hospital i és "MeNuDiLLa" qui, amb el seu nas vermell, intenta dibuixar somriures a l'edifici Maternoinfantil de l'hospital 12 de Octubre.

Com a experiència pròpia només puc explicar coses bones, ja que, des que col·laboro amb Piruleto i els altres personatges del circ, la meva vida ha canviat completament. Un aprèn a donar sense rebre res a canvi i a sorprendre's per les petites coses que la vida t'ensenya diàriament; aprens a valorar el somriure d'aquell nen que fa un minut tenia mal de cap i comparar-lo amb el millor tresor que mai podries aconseguir.

I és en aquell moment quan no ho pots evitar, amb els ulls tancats imagines el lloc més feliç del món i, allà, potser estarà ell i, de la seva mà, el somriure. Amb tres línies escrius el futur intentant oblidar-te d'un passat indecorós i quasi sense raó, tornes a tancar els ulls i allà torna a ser-hi; avui és el teu dia, et repeteixes, i el veus avançar.

Les hores s'aturen quan creues la porta i veus la lluentor de cada somriure reflectit en els teus ulls, sabent que ni deu hores de somnis aconseguirien el que ara estàs vivint. Llavors et converteixen en partícip de l'oblit i del millor ensenyament de la vida: la felicitat.

I, de sobte, et trobes perdut entre les rialles que t'ensordeixen i la calor que et fa desvariejar; intentes recordar la teva vida anterior, però hi ha alguna cosa que t'ho impedeix, potser el gran nas vermell que entorpeix el teu camí, penses, però t'adones que, en realitat, són tots aquests bons moments els que t'han fet oblidar qualsevol segon sota la manta, aguantant la ràbia i les ganes de plorar.

Si el teu temps és or, o això diuen, per a mi ja no.

He arribat a donar-li un significat que no es troba a cap diccionari, una paraula encara per descobrir…I és que l'experiència del voluntariat és una decisió important que va lligada a una gran responsabilitat i continuïtat, però, sobretot, a un compromís.

Llavors arriba el dia en què sents que el poc que has fet val per a molt, que has après a somriure al mateix temps que fas somriure i és que cada dia que no hi vas, és un somriure menys que apareix."


Coneix l'ONG, El Circo de Piruleto