El professor del CFGS en So

Cicle formatiu de grau superior en So

El professor del CFGS en So
José César Lobón és Tècnic en So i professor del cicle formatiu de grau superior en So a la Escuela Superior Andaluza de Medios Audiovisuales (ESAMA).
+ Dades


Formació realitzada:
Tota la formació tècnica l'he adquirit treballant i estudiant pel meu compte. Abans no existien estudis específics de so, havies d'aprendre treballant, llegint llibres i preguntant a altres tècnics.

Assignatures que imparteix a l' ESAMA:

1r de Ràdio: consisteix a aplicar els coneixements específics i tècniques operatives per exercir la realització de programes radiofònics.

1r de Sistemes i Mitjans Tècnics: inclou tots els coneixements, tant teòrics com pràctics, que serveixen de base d'assignatures més específiques.

Com ha de ser l'estudiant interessat a cursar So?


Simplement això, que s'interessi per estudiar So. Si manté aquest interès per aprendre és suficient. La capacitat que s'ha d'adquirir és un cert sentit musical, que s'aconsegueix escoltant música de tots els estils. Una altra habilitat molt important és ser ordenat i seguir les passes del que estàs fent escrupolosament.

Quin nivell de dedicació exigeixen aquests estudis?


Començar a estudiar una nova professió requereix, al principi, molta dedicació. S'ha de pensar que no només consisteix a adquirir certs coneixements, sinó que s'està aprenent una professió.

Els estudis de Tècnic en So es cursen per vocació?


Sí, la feina del tècnic en so és molt interessant, però també és molt dura. Et pots guanyar la vida treballant com a tècnic en so, però és essencial que t'agradi la professió.

Formació complementària recomanable


El camp del so és molt extens: televisió, ràdio, estudis de gravació, directe, etc. El més important és decidir quin camp t'agrada més i fer els cursos d'especialització.

Valori la situació de la professió de Tècnic en So en el mercat laboral.


L'alumne que tingui qualitats per a aquesta professió ho farà sense problemes. No dic que sigui un camí fàcil, però sí que hi ha possibilitats.

Consell a un aspirant a…


Bàsicament, que li agradi molt el món del so. Amb això i la capacitat per aprendre constantment, és suficient per arribar a ser un gran tècnic en so.