La professional de Cures Auxiliars d'Infermeria

Cicle formatiu de grau mitjà en Cures auxiliars d'infermeria

La professional de Cures Auxiliars d'Infermeria
"Animo tothom que li agradi aquesta professió a estudiar-la, perquè el treball directe amb els pacients aporta molta satisfacció..."
Nerea Lizarrondo Muro té 21 anys i és de Pamplona. Treballa com a tècnica en Cures auxiliars d'infermeria i treballa en una clínica de Navarra. A més, ara s'està preparant per fer oposicions.

Per què et vas decidir pel cicle formatiu de grau mitjà en Cures auxiliars d'infermeria?
Perquè m'agrada la branca sanitària i, també, treballar directament amb els pacients. A més, veia una bona sortida al mercat laboral.

Vas trigar molt a trobar feina?
Vaig tenir la sort d'acabar el cicle i començar a treballar. Una amiga que treballa a la clínica sabia que aquesta especialitat m'agradava molt i em va proporcionar la feina.

Estàs estudiant?
En aquests moments estic estudiant per a les oposicions de Tècnics en Cures auxiliars d'infermeria que ha convocat Osasunbidea (Servei Navarrès de Salut).

Com ha de ser el perfil d'un tècnic en Cures auxiliars d'infermeria?
Primer, és molt important ser una persona empàtica, amable, discreta, que sàpiga escoltar, que li agradi estar en contacte amb el pacient i tenir interès en els temes sanitaris.

Quina creus que és la situació actual de la professió del tècnic en Cures auxiliars d'infermeria?
Actualment, és una professió que necessita molts professionals. A Navarra, per exemple, hi ha molta demanda, té un ampli camp laboral.

Consell a un futur estudiant ...

Animo tothom que li agradi aquesta professió a estudiar-la, perquè el treball directe amb els pacients aporta molta satisfacció i, a més, cada dia aprens alguna cosa nova.

RADIOGAFIA

En què consisteix la teva feina?
En l'atenció al pacient, tant física com psicològica.

Quins plans de futur tens?
Seguir en el meu lloc de treball. Vull continuar treballant com a auxiliar d'infermeria.

Condicions de treball
Treballo a la planta 8-2 d'oncologia, que té 33 habitacions amb 33 pacients.

Entorn laboral
En la meva unitat d'infermeria treballem metges, supervisora d'infermeria, infermeres, estudiants d'infermeria, auxiliars d'infermeria, estudiants d'auxiliar d'infermeria, vigilants i personal de neteja.

Horari
La nostra feina es fa en torns rotatoris de 7 a 10 hores.