Cursos Relacionats

Grau en Òptica i optometria

Òptica i optometria

Grau en Òptica i optometria
L'òptica és la tècnica per fabricar lents i altres instruments per millorar la visió, i l'optometria és la mesura de l'agudesa visual per corregir els defectes de la vista.
Coneix el grau en Òptica i optometria, des dels coneixements que adquiriràs fins a les sortides professionals i les vies d'accés.
La titulació

El grau en Òptica i optometria pertany a la branca del coneixement de les Ciències de la salut i és de 240 ECTS, repartits en 4 anys.

Cursant aquests estudis aprendràs a detectar qualsevol disfunció de la visió i corregir-la mitjançant lents i tractaments optomètrics. Així mateix t'ensenyaran a muntar lents oftàlmiques a les ulleres i controlar-ne la qualitat, adaptar qualsevol tipus de lent de contacte i també assessorar els pacients sobre la salut visual.


El teu perfil

Si vols dedicar-te a aquesta professió és important que tinguis interès per l'àmbit sanitari i, especialment, per tot el que està relacionat amb la visió, que siguis una persona detallista i observadora, amb capacitat d'adaptació a les noves tècniques i amb aptituds espacials i mecàniques. També és recomanable que tinguis coneixements previs de biologia, física i matemàtiques. D'altra banda, el do de gents i la capacitat de treballar en equip són altres aspectes que també es tenen en compte.


Mercat laboral

Com a graduat en Òptica i optometria podràs treballar en establiments d'òptica, consultes d'oftalmologia privades i públiques, gabinets d'optometria o de contactologia, empreses del sector de lents oftàlmiques i lents de contacte, centres de reconeixement de conductors, en l'estudi i adaptació d'entorns de treball i estudi a les necessitats visuals o també en la docència i recerca.


 
ACCÉS

Podràs accedir a aquesta carrera des de:

Batxillerat de qualsevol modalitat, tot i que has de tenir en compte les matèries específiques de la selectivitat si necessites assegurar la teva nota d'accés.

Formació professional
Cicles formatius de grau superior. Si has de fer la prova específica de la selectivitat, has de tenir presents les assignatures que ponderen segons la branca de coneixement de la carrera que vulguis cursar.

Recorda que, en cas que hi hagi empat de notes, tindràs preferència d'accés si has cursat un cicle formatiu que correspongui a la branca de coneixement de la titulació.

En aquest enllaç podràs veure els cicles relacionats amb la branca de coneixement de Ciències de la salut, a la qual pertany el grau en Òptica i optometria.

Estudis relacionats