Cursos Relacionats

L'estudiant d'Infermeria

Susana Iglesias Caño acaba de treure's els estudis d'Infermeria

L'estudiant d'Infermeria
"La d'Infermeria és una molt bona carrera si t'agrada tenir cura de les persones i dedicar-te a elles."
Susana Iglesias Caño, lleonesa de 28 anys, tot just ha acabat la Diplomatura en Infermeria a l'Escuela de Enfermería Meixoeiro de la Universidad de Vigo (Pontevedra) i et dóna a conèixer la seva opinió com a estudiant.

Els estudis que estàs fent són el que t'esperaves?
Sí, més o menys s'han complert les meves expectatives. A l'escola on jo he estudiat la diplomatura hi ha força pràctiques i treballs pràctics, en grup i individuals. Els treballs en grup et preparen per al treball en equip, que és important en la professió.

La part teòrica també requereix molta dedicació. En general crec que la formació és molt completa, però en 3 anys implica que l'alumne s'entregui totalment a la carrera perquè el temps diari entre pràctiques, classes, treballs i memòries de pràctiques implica moltes hores.

Quins aspectes consideres positius d'aquests estudis?
Els positius són que es tracta d'una carrera bàsicament humana, d'entrega, dedicació... L'ATENCIÓ és l'objectiu bàsic i es prepara l'alumne en coneixements teòrics que l'orienten per desenvolupar millor la pràctica. La càrrega d'hores de pràctiques et permet una bona formació cap al mercat laboral. Les possibilitats de trobar feina una vegada finalitzada la diplomatura són bastant elevades.

I els negatius?
Els negatius poden ser la necessitat de molta dedicació diària en hores; acabar els estudis en 3 anys suposa que l'entrega per part de l'alumne és màxima si es pretén assolir una bona formació. Els 4 anys plantejats en el grau crec que reduiran la càrrega que pateix l'estudiant.

Quins plans de futur tens?
Treballar i seguir-me formant. Aprofitar les oportunitats de treball, principalment en la sanitat pública, si puc, sense descartar la privada i, al mateix temps, preparar una especialització.

PLA D'ESTUDIS

Com ja t'hem comentat, algunes universitats ja estan impartint el Grau en Infermeria, i d'altres ho faran el curs vinent, 2009-2010.

Aquí tens una relació d'assignatures bàsiques de la titulació d'Infermeria:

  • Fonaments de la infermeria
  • Farmacologia, nutrició i dietètica
  • Fisiologia i anatomia
  • Administració de serveis d'infermeria
  • Infermeria medicoquirúrgica
  • Infermeria Comunitària
  • Infermeria Geriàtrica
  • Infermeria Psiquiàtrica i de salut mental
Consell a un futur estudiant...

Que es tracta d'una molt bona carrera si t'agrada cuidar les persones i dedicar-te a elles. I també és una titulació que et prepara per al mercat laboral i et dóna una bona formació per ampliar coneixements en investigació o en altres carreres biosanitàries.