L'Estudiant del CFGS d'Il·lustració

Cicle formatiu de grau superior en Il·lustració

L'Estudiant del CFGS d'Il·lustració
He Kyeong Ko Park va començar el cicle formatiu de grau superior en Il·lustració per provar i, ara, que li queda poc per acabar-lo, el tornaria a fer.
+ Dades


Nom i cognoms: He Kyeong Ko Park
Lloc de naixement: Las Palmas de Gran Canaria
Edat: 23 anys
Formación:
Vaig escollir Batxillerat d'Arts per poder fer el cicle formatiu de grau superior en Il·lustració a l'Escola d'Art de Valladolid. Ara només em queda realitzar el projecte de final de curs.

Per què vas escollir el cicle formatiu de grau superior en Il·lustració?


Des de molt petita no em separava dels meus croquis i de les meves pintures; en resum, passió i originalitat. El cicle formatiu em va interessar perquè vaig veure que era diferent i perquè era el que jo buscava. La veritat és que podia haver escollit decoració o belles arts, però volia canviar i provar una cosa diferent. No volia limitar-me a una sola idea. M'apassionen l'art i la creativitat, poder expressar-me i mostrar les meves idees i les d'altres i, sobretot, crear tot amb les meves pròpies mans, convertir-ho tal com sóc jo. "Crees el teu estil, només ets TU, no ets cap imitador o imitadora. Ser tu mateixa i valorar les coses."

Què t'està semblant el curs?


En qualsevol lloc hi haurà experiències dolentes i bones, però jo diria que ha estat molt bo, perquè no només estàs per rebre el que t'estan ensenyant els professors, sinó que també tens l'oportunitat de sortir de les teves quatre parets i descobrir objectius nous. Moltes vegades busquem les coses fetes, però aquest any he pogut experimentar que l'esforç té el seu valor i els seus bons resultats, que sempre es pot donar més i que compartir idees ajuda molt.

Quins hàbits o estratègies d'estudi has canviat o reorientat?


Ser constant i gaudir amb el que fas.

Quines matèries t'agraden més? I les que menys?


Aquest any m'han agradat totes les assignatures: TGT (Tècniques de gravat tradicional), Dibuix artístic, DAO (Disseny assistit per ordinador), Il·lustració, Animació, Ampliació de sistemes i Fotografia. Però la que més m'ha agradat és l'última. Intentar plasmar una imatge amb un estil únic va ser un repte per a mi. Pensar en una bona idea i aconseguir un bon resultat. Sempre hi ha alguna assignatura que et costa més i que no t'agrada, per exemple, FOL (Formació i orientació laboral). A ningú no li agrada aquesta assignatura, però és essencial per estar preparat per al món laboral.

Què vols fer quan acabis els estudis?


M'agradaria seguir estudiant, però aquesta vegada a l'escola de cinema, per estudiar Direcció d'Art. Ara estic treballant en la mateixa empresa on vaig fer les pràctiques, en una productora, i estic aprenent moltes coses, però el que vull és exposar els meus treballs en alguna exposició, que es publiquin en revistes... Vull fer moltes coses i m'estic preparant per aconseguir-ho.

Des de el teu punt de vista…


Els apsectes positius del cicle formatiu de grau superior en Il·lustració són…

El positiu és que combina teoria i pràctica, són flexibles en ambdues coses.

I els negatius

I de negatiu... crec que res.

Consell a un futur estudiant del cicle de grau superior en Il·lustració.


Si és el que t'agrada, no deixis escapar aquesta oportunitat. Experimenta i mostra els teus resultats, res de xerrameques, segur que tot ho veuràs molt diferent. Cal tenir ganes per estudiar, per treballar, per a tot, i, sobretot, hem de valorar-nos, a nosaltres mateixos i als altres.