L'estudiant d'Arquitectura Tècnica

Arquitectura Tècnica

L'estudiant d'Arquitectura Tècnica
Al Diego Martínez ja li queda poc per deixar de ser estudiant. El que vol és acabar ja la carrera i començar a treballar, com arquitecte tècnic.
+ Dades


Nom i cognoms: Diego Martínez Argüello
Lloc de naixement: Lleó
Edat: 29 anys
Formació realitzada:
Ara estudio 3r d'Arquitectura Tècnica a l'Escuela Universitaria de Arquitectura Técnica (EUAT) de Sevilla i em falten 2 assignatures i el projecte per acabar la carrera (aquest és el meu 4t any de carrera).

Sóc un estudiant atípic, ja que la majoria dels meus companys tenen edats compreses entre els 18 i els 24 anys, però jo, tot i que vaig començar als 18 anys estudiant Arquitectura Superior a l'Escola Técnica Superior de Arquitectura de la Universidade Da Coruña, ho vaig deixar i vaig treballar com a dissenyador gràfic.

Per què Arquitectura Tècnica i no Arquitectura Superior?


Perquè ja coneixia una mica el món de la construcció i vaig veure les possibilitats que tenen els arquitectes tècnics, per això em vaig decidir per l'Arquitectura Tècnica. Tant les sortides professionals com la formació adquirida dins de la titulació d'Arquitectura Tècnica fan d'aquesta carrera una de les més competitives del mercat laboral i al meu centre, EUAT de Sevilla, un dels millors en l'àmbit nacional pel que fa a formació i reconeixement per part de les empreses del sector.

Sense cap dubte no em vaig equivocar pel que fa a la meva elecció, ja que des d'aquest any compagino els meus estudis amb una beca en una empresa constructora de Sevilla, entre les moltes amb les quals col·labora la meva escola, on, a més de rebre una important ajuda econòmica, poso en pràctica els meus coneixements i em formo a peu d'obra i amb projectes reals, activitats que a la universitat no es poden ensenyar.

Per què vas tornar a estudiar?


Després d'un temps en el món laboral em vaig adonar que una bona preparació universitària m'ajudaria més i millor en un futur dins del món laboral, per això vaig reprendre els estudis.

Què t'està semblant aquest curs?


És un curs normal, tot i que de transició cap a les noves titulacions, ja que ara mateix les metodologies i titulacions s'estan renovant a la Universitat. La convergència europea està fent que cada dia estem més ben formats i preparats per enfrontar-nos a la nova situació que s'està creant amb les múltiples sortides laborals que ofereix el mercat europeu.

Quins hàbits o estratègies d'estudi has canviat o reorientat?


He hagut de variar molt les meves estratègies d'estudi, i cada assignatura l'he afrontat de manera diferent. Hi ha assignatures que requereixen estudi en grup, altres, la màxima concentració i altres, la necessitat del suport de companys que estudiïn el mateix. Però, sempre, el més important per obtenir una garantia d'èxit és la motivació que et produeix estudiar una cosa que realment t'agradia i per a la qual et sents capacitat.

Quines són les matèries que més t'han agradat? I les que menys?


Les assignatures que més m'agraden són les més específiques i més relacionades amb el treball real que hauràs de fer en un futur. Les que menys m'agraden són en les que, de moment, no veus la seva aplicació pràctica dins de la professió.

Què vols fer quan acabis els estudis?

Sense cap dubte, treballar dins del món de la construcció i continuar formant-me mitjançant els màsters que tenim a l'escola d'Arquitectura Tècnica de Sevilla o dels molts cursos de formació del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Sevilla.

Des del teu punt de vista…


Els aspectes positius de la carrera d'Arquitectura Tècnica són…

Per mi, l'aspecte positiu és, sobretot, l'àmplia preparació per poder exercir diferents tipus de feina, que abastin qualsevol treball tècnic dins de la construcció, des de la direcció de l'obra fins al control de qualitat o la seguretat i tenint una gran formació empresarial.

I els negatius?

Crec que el que es podria millorar és que dins de la nostra formació en determinades assignatures hi hagués més pràctiques reals i visites a l'obra.

Consell a un futur estudiant d'Arquitectura Tècnica.


Que no s'ho pensi i que es decideixi a estudiar aquesta carrera. Té una gran i variada sortida professional i serà una elecció encertada si el que li agrada és el món de la construcció i no té por de la feina dura durant la carrera i a moltíssimes hores d'estudi.