Cursos Relacionats

Escoles d'adults

Aprendre no té edat

Escoles d'adults
Aprofita tot el que t'ofereixen les escoles d'adults per aconseguir el graduat de l'ESO o el batxillerat i per ampliar les teves competències i habilitats.
T'informem del que hi pots estudiar a aquests centres perquè tinguis l'oportunitat de millorar el teu perfil professional i l'ocupabilitat.
Què és la formació per a persones adultes?

És la formació adreçada a totes aquelles persones que tinguin 16 anys o més i que vulguin desenvolupar les seves capacitats, millorar les competències tècniques i professionals, treure's el graduat de l'ESO o preparar-se per accedir a un cicle formatiu.

Són cursos gratuïts i només cal pagar-ne el material.

A més a més, alguns dels centres que imparteixen aquest tipus de formació ofereixen la possibilitat de fer alguns dels seus cursos a distància. Per informar-te'n, consulta-ho al centre on vulguis estudiar.


Què hi puc estudiar?

A les escoles d'adults podràs:


  • Cursar ensenyaments inicials per adquirir coneixements bàsics en les àrees d'informàtica i llengües.

  • Fer formació instrumental, que inclou des de l'aprenentatge de la lectura, l'escriptura i el càlcul elemental fins a l'obtenció del certificat de formació instrumental.

  • Obtenir el graduat de l'ESO. Només pots aconseguir-lo per aquesta via si tens 18 anys o si, per qüestions laborals o personals, ets menor d'edat i no pots anar a cap centre educatiu.

  • Treure't el batxillerat. En aquest cas, cal que tinguis 18 anys o que els compleixis l'any de la inscripció.

  • Preparar-te per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i superior.

  • Assolir les competències bàsiques en tecnologies de la informació i en una llengua estrangera.

Per si encara dubtes...

Per què hauria d'apuntar-me a una escola d'adults?

D'obligació, no en tens cap ni una, però si no tens feina i el teu nivell d'estudis és limitat, aquesta és una molt bona opció i una aposta de futur, ja que et servirà per ampliar el currículum i millorar el perfil professional.

Però només hi va gent gran...!

Et sorprendries de la quantitat de gent que hi ha de la teva edat... i més ara. El perfil de l'estudiant de les escoles d'adults és molt variat i hi van persones de totes les edats. A més, poder compartir la classe amb companys més grans que tu pot ser molt enriquidor i divertit.


Una altra opció...