Cursos Relacionats

Camps de treball

Una experiència de voluntariat

Camps de treball
Els camps de treball es realitzen fonamentalment durant l'estiu i van dirigits als joves com tu.
Amb els camps de treball podràs formar part, com a voluntari, de projectes destinats a la recuperació i/o rehabilitació del patrimoni historicoartístic i cultural, a l'arqueologia i l'etnologia, a la protecció o la recuperació del medi ambient, a la intervenció social, etc.
Què són?

Els camps de treball són una experiència de voluntariat i formativa que pots realitzar tant dins de la teva comunitat com a la resta de l'Estat espanyol o a l'estranger. L'organització d'aquests camps de treball va a càrrec d'associacions educatives juvenils, dels organismes de joventut de les comunitats autònomes i d'associacions internacionals.

Els camps de treball són normalment a l'estiu i tenen una durada mínima de 2 setmanes i màxima de 6 mesos. Durant aquest temps col·laboraràs amb un projecte ja en funcionament; realitzaràs tasques de contribució amb la comunitat local, ja sigui ajudant persones i col·lectius, fent tasques de protecció de la natura, sensibilització, intervencions en el patrimoni, festivals o tasques de tipus arqueològic, etc. I, a més a més, podràs realitzar activitats lúdiques i de lleure juntament amb altres persones provinents d'altres pobles de la teva comunitat o d'altres regions de l'Estat o d'altres països.

Per poder participar en un camp de treball hauràs de pagar una quota, la qual pot estar en part subvencionada per la Secretaria de Joventut de la teva comunitat i que cobreix les despeses d'allotjament, d'alimentació, de direcció tècnica i animació i, en alguns casos, l'assegurança de responsabilitat civil, però no l'assegurança mèdica.

Has de tenir en compte que la informació que et donem aquí és general, però cada comunitat autònoma estableix les seves condicions, per això t'aconsellem que te n'informes directament en els portals joves de la teva comunitat.

 
Requisits

Cada Comunitat Autònoma gestiona d'una manera o d'una altra els camps de treball que ofereix i els requisits per accedir-hi poden variar, però generalment hi ha una sèrie de requisits que cal complir:

  • Estar empadronat en algun municipi de la teva Comunitat Autònoma.
  • Tenir entre 15 i 30 anys. Encara que aquesta franja d'edat pot variar en funció de la Comunitat Autònoma, també hi ha camps de treball per a majors de 30 anys.

Per als camps de treball internacionals, la llengua més habitual és l'anglesa, per tant, és important que tinguis un bon nivell d'aquest idioma, però tot depèn d'on vulguis anar, perquè pot ser que s'utilitzi el francès o l'alemany com a idiomes vehiculars.