Bussejador professional

Converteix la teva passió pel mar en una professió. Fes-te bussejador professional.

Bussejador professional
Submergeix-te en les profunditats marines amb el vestit de neoprè i l'ampolla d'oxigen..
Aquí trobaràs tota l'informació sobre l'accés a la professió de bussejador professional.
Funcions

El bussejador professional és el responsable de dur a terme diferents tasques subaquàtiques com salvaments, reparacions de vaixells.

Per fer satisfactòriament la seva feina és obligatori seguir les normes de seguretat establertes i realitzar i supervisar les operacions d'immersió i preparació de materials i equips necessaris.

No tots els submarinistes professionals poden fer les mateixes tasques, cal tenir en compte la seva especialització, és a dir, la profunditat a la qual poden arribar pel seu entrenament. Aquest professional, a més d'ensenyar a bussejar, també pot dur a terme altres tasques, que varien segons les tècniques que s'utilitzen i la profunditat en la qual es realitzen:
 

  • Talls i soldadures subaquàtiques.
  • Obres hidràuliques.
  • Reparacions flotant i salvament de vaixells.
  • Inspeccions subaquàtiques.
  • Tasques subaquàtiques amb explosius.
  • Recerca i salvaments subaquàtics.
Una altra funció menys habitual és la que duen a terme els bussejadors científics: a més dels títols corresponents de busseig per a la immersió, han d'acreditar una titulació acadèmica relativa a l'especialitat científica que desenvoluparan.

Mercat laboral

Les sortides professionals del bussejador són molt diverses, ja que és un professional polivalent, perquè pot realitzar des de tasques de soldadura subaquàtica fins a reportatges gràfics. A més, també pot dedicar-se a la docència. Habitualment, no són treballadors fixos, però sí que estan molt ben pagats.ACCÉS

Els cicles formatis que et permeten l'accés a ser bussejador són:

Cicles formatius de grau mitja:

Cicles formatius esportius de grau mitjà:

 

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

A aquests professionals se'ls valora pel grau d'especialitat en els diferents tipus d'immersió que realitzen; però, en general, a més de disposar dels conceptes bàsics d'oceanografia, la formació complementària de la seva professió és la vinculada amb matèries com les següents:
  • Procediments de tall i soldadura en el medi subaquàtic.
  • Obres hidràuliques i aplicació d'explosius en el medi subaquàtic.
  • Reparacions flotant.
A més, han de conèixer totes les normes de seguretat i higiene i també la legislació sobre l'explotació del medi subaquàtic.